sol.gif (2087 bytes)Inici Dalt En Acció! Novetats Llista de Correu EG.GIF (3779 bytes)

www.elsverds.org

El port de Badalona
Dalt Ecofeminisme El Club d'en Grouxo El Carrer Dr. Franz ... Política Local Los Verdes + o - Cambio El nou govern ... Canvia amb Els Verds Deu regles per a ... Sostenibilitat El port de Badalona Stock Options

 

Novetats 18/03/00

Agenda

Congrés

El port esportiu de Badalona

Badalona, 29 de setembre de 1999

Malgrat l’aparent atractiu estètic i el màqueting econòmic i polític del port, el seu impacte ecològic és irreversible en destruir un km de platja i posar en perill la resta. I només es justifica per la forta especulació urbanística que es promou al rereport. Per ser un bé escàs, l’espai litoral lliure té un gran valor econòmic, ara bé pels seus valors paisatgístics, naturals i ecològics és un recurs valuós que transcendeix els interessos locals, convertint-se en un patrimoni de tot Catalunya. Aquest és el motiu pel qual Els Verds féssim 19  al·legacions al projecte  i també ara sigui assumit pel nostre programa electoral per a les Autonòmiques 99.

Badalona, ciutat històricament maltractada per l’avarícia d’una especulació ferotge que no ha respectat res, està sobreconstruïda i desequilibrada per l’ocupació intensiva del seu territori, fent d’ella una ciutat ecològicament insostenible. Aquest projecte de port i l’abjecte promoció immobiliària que el justifica és un pedaç que hipoteca el redreçament urbanístic i mediambiental que ens permeti avançar cap a un desenvolupament sostenible.

Quant a la suposada contaminació marina, denunciem el falsejament de dades de l’estudi del medi natural, que procedent de la desembocadura del riu Besòs s’adjudica al sector del Gorg i La Móra. Es tracta d'una barroera i delictiva manipulació informativa. La directora de l’Escola del Mar ha dit recentment que els cavallets de mar no són exclusius del pantalà de campsa sinó habituals a tot el litoral badaloní. La tan recurrent i suposada contaminació del sector afectat pel projecte portuari faria impossible l'existència d’aquest grup zoològic  bioindicador d'aigües netes.

L’aportació d’Els Verds al debat de l’extinta coalició IC-EV va ser decisiva  per trencar la indefinició i les vacil·lacions d’IC en relació al projecte del port. Igualment decisiva va ser la nostra aportació al disseny del projecte alternatiu “Eix de la Mediterrània”, el qual assumim plenament. Per la seva manifesta inviabilitat econòmico-financera, per la magnitud de l’agressió ecològica  al nostre litoral i l’alt risc de pèrdua de platges a llevant (Progrès, Centre, Canyadó, Etc). Per hipotecar la necessària regeneració i dignificació del barri del Gorg. Per no comptar amb les necessitats socials, econòmiques, industrials i mediambientals de la present  ni de les futures generacions, demanem que sigui retirat el projecte de port i sigui substituït per un pla especial del barri del Gorg, respectuós amb el medi natural, beneficiós socialment i econòmicament i per tant sostenible ecològicament com és "l’Eix de la Mediterrània”  que defensem els Verds.

Francesc ALFAMBRA

 

 

Per a qualsevol consulta o comentari sobre aquesta Web envieu un correu al nostre Webmaster. Darrera modificació: 18/03/00