sol.gif (2087 bytes)Inici Dalt En Acció! Novetats Llista de Correu EG.GIF (3779 bytes)

www.elsverds.org

Canvia amb Els Verds
Dalt Ecofeminisme El Club d'en Grouxo El Carrer Dr. Franz ... Política Local Los Verdes + o - Cambio El nou govern ... Canvia amb Els Verds Deu regles per a ... Sostenibilitat El port de Badalona Stock Options

 

Novetats 18/03/00

Agenda

Congrés

Canvia amb Els Verds

Catalunya necessita un canvi de governants amb persones de renovades inquietuds i amb una mirada de la realitat catalana molt més ample i rica del que hem tingut durant els darrers anys.

L’experiència viscuda fins ara no ens encoratja a un optimisme després del 17 d'octubre, ja que els partits polítics que es presenten a les properes eleccions autonòmiques, siguin del color que siguin, no segueixen una política de sostenibilitat en aquests moments tant necessària, doncs la gestió nefasta, al nostre entendre, que fins ara ha predominat en els polítics, hipoteca el futur dels nostres fills.

Tenim el deure de cercar representació institucional per a totes aquelles persones que com nosaltres defensen els valors socials i mediambientals, per una cohabitació harmònica tant dels pobles com a les ciutats de Catalunya.

L'agressió que patim els catalans diàriament quan sortim al carrer i veiem el que ens envolta, és el resultat d'una incapacitat de les institucions de comprendre la quotidianitat dels que viuen i treballen al nostre país. A la gran distancia dels governants envers a la gent del carrer, s'ha d'afegir l'immobilisme polític i la manca de flexibilitat, causat per la por que tenen de perdre quotes de poder dins els propis partits i no cal dir també a les institucions. Tot plegat fa entreveure uns canvis pocs reals, si el que de veritat no canvia és la política dels partits i dels seus capitans.

Els Verds estem segurs de que les desigualtats socials vigents a la societat neocapitalista no beneficien en res a l'equilibri mínim, entre els catalans, necessari per una Catalunya més humana i amb harmonia amb el seu entorn.

La educació, el treball, el respecte a la pluralitat, la contaminació, la sanitat, la humanització de la gestió de les institucions, els residus, l'energia no contaminant, la vellesa i moltes altres coses més, tot forma part de la nostra vida, així com el nostre entorn, que és el medi ambient, lloc on es desenvolupa la nostra existència.

Si no comencen a entendre aquestes coses com un tot, no es pot conceptualitzar una idea com l'harmonia de la persona i la natura per desenvolupar una política de sostenibilitat, que ha de fer més habitable el nostre país, fent possible encara el nostre futur amb optimisme, tot pensant amb el llegat de les generacions futures.

La mala gestió de les infrastructures del nostre país, causen un excés d'ambició en la vertebració i articulació entre elles i de manera desmesurada s'executa una explotació del nostre entorn, conduint-lo a extrems moltes vegades gairebé irreversible o de molt difícil solució.

La solució no passa pel canvi d'un polític solament, si aquest no va amb una mentalitat i una sensibilitat més d'acord amb l'equilibri entre l'explotació i la defensa del medi ambient que la natura ens obliga. No som els absoluts amos de la natura si no que en formen part i com a tal si la destruïm ens destruïm nosaltres mateixos.

Els Verds apostem fermament per un conjunt de mesures necessàries per reconduir el nostre país cap aquesta assimilació de fets socials i naturals, per aportar solucions reals a problemes reals.

Parlem de construcció i conservació, d'educació i de convivència, de treball, de solidaritat, d'igualtat, de democràcia, de pau entre els pobles,..., parlem de valors que per a nosaltres no han canviat i no hem oblidat.

Tenim el deure de treballar per al present i per el futur, amb la finalitat de millorar allo que a ningú se l'hi ha de negar, el dret a viure dignament.

El canvi necessari a les institucions catalanes passa per la política ecologista de Els Verds. No volem un canvi de gestors amb visions virtuals de la realitat catalana. Creiem necessari un canvi que ha de passar per la política de la sostenibilitat que des de Els Verds defensem.

Hem de treballar per canviar el sentit en aquesta devaluació constant del medi ambient, per millorar i eradicar les mancances provocades per aquestes desigualtats que no sembla que tinguin fi.

En definitiva per una Catalunya realment més plural i igualitària, més ecològica, més justa, per el desenvolupament sostenible i per un futur desitjable i prometedor us demanem la vostre confiança i suport a Els Verds.

Jordi Elias

Sabadell setembre de 1999

 

Per a qualsevol consulta o comentari sobre aquesta Web envieu un correu al nostre Webmaster. Darrera modificació: 18/03/00