Les mentides d'IC
Principal Amunt Les mentides d'IC Aturem la guerra Els Verds pintem ... No al golf

 

Article publicat a "El 9 nou" el dia 19 de març de 1999

Les mentides d’IC

IC està aconseguint que la dita "quan es diu moltes vegades una mentida acaba sent veritat". A l’article publicat al vostre diari el passat 10 de març sobre Els Verds, dèieu que "El 1995, però, la formació ecologista va concórrer amb coalició amb Iniciativa per Catalunya, cosa que va provocar una greu crisi interna". Cal recordar que a Terrassa mai ha existit la coalició IC-Els Verds. L’any 95, Els Verds de Terrassa vàrem decidir democràticament presentar candidatura en solitari. IC va fer un pacte il·legítim amb dos personatges d’Els Verds (que avui ja no en formen part), que obviant la nostra capacitat de decisió va provocar que la nostra candidatura finalment no fos proclamada. Es a dir, IC va vulnerar dos drets fonamentals, el dret a ser escollit, i el que és molt més greu, el dret de la ciutadania terrassenca a escollir lliurement quins han de ser els seus representats. Ja en el seu moment vàrem definir l’estafa que significava que IC a Terrassa es presentés sota el nom d’IC-Els Verds. No ha canviat res en aquests anys.

Avui, quan Els Verds a Terrassa, a Catalunya i a Espanya hem recuperat definitivament la nostra sobirania i democràcia interna, IC segueix intentant crear confusió. Els Verds-CEC varen decidir sobiranament en assemblea el passat març del 97, no renovar la coalició amb IC i reconèixer definitivament la sobirania de les Assemblees locals. IC, com actua al respecte?. Canviant-se de nom a Iniciativa-Verds. El curiós és que, avui, IC no te cap reconeixement verd. Internacionalment els únics verds que formem part de la Federació Europea de Partits Verds som nosaltres, tot i que ells no parin d’intentar crear confusió.

És per això que us demanem que no permeteu elevar la confusió. Si be, el grup municipal és diu Iniciativa-Els Verds, i nosaltres legalment no podem fer-hi res, no digueu que a Terrassa ha existit la coalició IC-Els Verds. L’únic que ha existit és un intent d’usurpació per part d’IC de la identitat d’Els Verds.

Santi Casas

Els Verds de Terrassa