sol.gif (2087 bytes) EG.GIF (3779 bytes)

www.elsverds.org


 

Novetats 18/03/00

Agenda

Congrés

Els Verds en acció!

Comunicat de la Mesa Permanent d’Els Verds (Confederació Ecologista de Catalunya)
Sant Pere Mitjà 48. 08003 Barcelona. Tel. 93 268 04 44. Fax. 93 268 02 51
www.elsverds.org - elsverds-cec@mx3.redestb.es

Sumar vots per treure la dreta de la Moncloa

Els Verds i EUiA donen un primer pas a Catalunya, amb un acord polític i electoral

Els Verds han mostrat la seva voluntat de sumar tots els vots per aconseguir un govern progressista, suma de totes les corrents d’esquerra i verdes. En aquest sentit, donen suport a la iniciativa de Joaquin Almunia. “Hem demanat a Esquerra Unida que facin l’impossible per multiplicar i no defraudar les expectatives i les il·lusions que ha aixecat”. Com a primer pas s’ha arribat a un acord electoral amb EUiA ratificat pel Comitè Nacional d’EUiA i el Consell Confederal d’Els Verds, el passat diumenge 30 de gener.

Els Verds volen que la voluntat d’unitat tingui un “efecte cascada” i que totes les corrents progressistes se sentin involucrades. “Els Verds formem part de tres experiments molt propers i reeixits: les Illes Balears, Barcelona i l’Estat francès. En els tres hi ha una modesta però ferma presència verda i al govern fiancés i balear hi ha ministres verds i d’Esquerra Unida. Pels Verds, l’acord amb EUiA és un primer pas que arribarà tan lluny com sigui possible i estan disposats a incorporar-se a una única llista unitària de l’esquerra, si es garanteix una presència verda a les institucions dins d’un acord de tota l’esquerra catalana”.

>El decàleg proposat pels socialistes més les propostes d’IU i d’altres que puguin incorporar partits d’esquerra i verds, han de ser una bandera compartida de mínims, entre els quals figura l’abandonament de l’energia nuclear i la incineració de residus, el suport a la innovació tecnològica i ecològica així com garanties de repartiment de la riquesa i un model de desenvolupament sostenible.

Els Verds proposen a la direcció d’IC un “Alto el foc”

El Consell Confederal d’Els Verds proposa a la direcció d’Iniciativa per Catalunya un “Alto el foc” per acabar amb els atacs que contínuament creuen els antics socis de la desapareguda coalició IC-Els Verds. Segons Els Verds, “Si Saura vol contribuir a la unitat de l’esquerra no ho pot fer amb un patrimoni d’Els Verds i hauria de deixar de fer servir el guionet, la paraula “verd” i el símbol del Sol somrient que Els Verds van aportar a la desapareguda coalició i no maquillar la seva defunció”.

El Consell Confederal d’Els Verds valora negativament la passada legislatura on van obtenir dos diputats sota la coalició IC-Els Verds. “Saura és considerat un bon polític, un bon minyó, però ha jugat brut i s’ha quedat els cales de tota la coalició. Va aconseguir l’escó amb Els Verds i els que ara formen EUiA i això ho amaga i maquilla. El cop més baix de la legislatura ha estat fer una proposició per allargar el termini del tancament de les centrals nuclears donant cinc anys més de vida als 9 reactors que hi ha a l’Estat espanyol. D’aquesta manera, els socialistes que havien fixat la data del 2010 es van apuntar a la del 2015 proposada per Saura, malgrat que el programa de la coalició fixava el 2010 com termini del tancament.

En les passades primàries d’IC, Pere Camps candidat independent de l’actual direcció d’IC es va reunir amb Els Verds i va prometre fumar la pipa de la pau i respectar la identitat d'Els Verds. Segons Els Verds, "Saura prepara algunes escenificacions per presentar-se davant l’opinió pública com verd i no reconèixer que las coalició no existeix”. El Consell Confederal d’Els Verds revela que l’última setmana s’han fet ofertes a diferents ecologistes per integrar-se a la llista d’IC de florers o geranis. “Quan estem a les portes de la unitat de les forces progressistes, aquestes actituds sectàries posen entrebancs a l’acord. No és dividint com es aconseguirà la unitat”.

Consell Confederal de Catalunya d’Els Verds
Per + informació: 610 39 71 81/ 608 909 699
31 de gener de 2000

 

Per a qualsevol consulta o comentari sobre aquesta Web envieu un correu al nostre Webmaster. Darrera modificació: 18/03/00