sol.gif (2087 bytes)Inici Dalt En Acció! Novetats Llista de Correu EG.GIF (3779 bytes)

www.elsverds.org

Elisenda Forés
Dalt

 

Novetats 18/03/00

Agenda

Congrés

CURRICULUM BREU D’ELISENDA FORÉS,

CAP DE LLISTA DELS VERDS AL PARLAMENT DE CATALUNYA

 

Dades personals

Elisenda Forés i Planells

Centenari,9.43860 L’Ametlla de Mar (el Baix Ebre)

Lloc i data de naixament: 14.04.1960 L’Hospitalet de Llobregat.

Dades professionals

Doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona. Departament d’Ecologia (1989), amb la tesi cicles del N i del P en l’agroecosistema dels arrossars del delta de l’Ebre. Directora d’ una tesi doctoral en el departament d’Ecologia de la UB sobre el reciclat de residus agrícoles en els arrossars del delta de l’Ebre: aproximació a una agricultura sostenible.

Col.laboradora pràctiques del departament d’Ecologia (Universitat de Barcelona) com a  becària de Formació de Personal Investigador (FPI) del MEC (1986-1989)

Professora Ajudant del Departament d’Ecologia i coordinadora general de pràctiques. (1989-1994)

Investigadora principal o col.laboradora en  21 projectes de recerca que han generat una cinquentena de publicacions científiques d’àmbit nacional i internacional, algunes d’elles d’impacte elevat així com la participació en 14 congressos, molts d’ells d’àmbit internacional.

Adjunct Professor de la East Carolina University (Carolina del Nord-EUA)1993.  En l’estada  es van desenvolupar models matemàtics  per evidenciar la complexitat dels ecosistemes en el temps emprant com a model els arrossars i les llacunes costaneres.

Estada becada per la Generalitat de Catalunya de 8,5 mesos a l’Università degli Studi di Parma (1993). Es va desenvolupar un projecte de comparació del cicle estacional  de diversos sistemes deltàics mediterranis.

Col.laboració amb el Parc Natural del delta de l’Ebre aplicant mètodes científics que han permès la regeneració de la llacuna de l’Encanyissada. Es va desenvolupar un treball de seguiment estacional de les característiques de les llacunes costaneres deu anys després del primer treball publicat en el delta i l’estudi de llacunes de rambla sota la gestió del Parc Natural. Professora de les sortides  de caracterització biològica de la part final del riu Ebre destinades a alumnes de primer i segon de batxillerat

Exercució de treballs administratius en l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE, 1996-1997), especialment pel que fà a tasques relacionades amb l’execució del pressupost, seguiment d’expedients administratius i facturació.,

Assessora del projecte LIFE atorgat a Seo-Birdlife en el delta de l’Ebre per a la protecció de les zones ZEPA des de l’any 1997, pel que fa a l’analítica de les aigües dels sistemes estudiats, Projecte actualment en curs.

Activitat social i política

Representant electe  dels estudiants de tercer cicle en el Consell  del Departament d’Ecologia  (86-89)

Membre del Comitè Antinuclear de l’Ametlla de Mar, on va desenvolupar tasques d’enllaç amb la coordinadora nacional “Viure sense nuclears” i de relació externa, essent representant del Comitè en la CEAN (Coordinadora Estatal Antinuclear). Va participar en la delegació que es va desplaçar a Brussel.les per denunciar l’estat espanyol per l’accident de la Central Nuclear Vandellòs I.

Membre de la REDRAD (Xarxa de detecció de Radiactivitat) i autora de la denúncia contra l’estat espanyol per incompliment del tractat EURATOM en matèria de protecció civil front un accident nuclear, presentada davant la Comissió i la Comissió de Peticions del Parlament Europeu.

Fundadora dels Verds a l’Ametlla de Mar, partit en el que milità i va formar part de la Mesa Permanent Nacional fins el Congrés fundacional dels Verds.cec, on aquesta formació política va constituir-se amb la fusió de diferents partits verds catalans.  Responsable d’Organització dels Verds.cec i membre de la Mesa Permanent. Portaveu dels Verds de l’Ametlla de Mar en temes de medi ambient en la demarcació de Tarragona, i responsable d’organització local.

Col.laboradora de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar de l’any 1991 al 94 i membre de la Comissió Municipal dels Verds durant el mateix període.

Candidata a les eleccions al Parlament de Catalunya per la demarcació de Tarragona l’any 1996, en la llista d’IC-Els Verds, ocupant el número deu de la llista, el segon corresponent als Verds. Candidata a les eleccions legislatives per la mateixa coalició política ocupant el número 2, el primer corresponent als Verds. Ha participat com a candidata de les eleccions locals per la llista dels Verds, l’any 1991, Els Verds.cec l’any 1995 i Alternativa Independent l’any 1999, sempre tancant la llista electoral.

Assessora parlamentària de la diputada verda Maria Olivares en el grup parlamentari d’IC-Els Verds de 1996-98 i en el grup mixt  des d’aquesta data.

Col.laboradora habitual d’alguns mitjans de comunicació comarcals i demarcacionals, especialment en temes mediambientals.  

 

 

Per a qualsevol consulta o comentari sobre aquesta Web envieu un correu al nostre Webmaster. Darrera modificació: 18/03/00