sol.gif (2087 bytes) EG.GIF (3779 bytes)

www.elsverds.org


 

Novetats 18/03/00

Agenda

Congrés

Els Verds demanen l'excarceració dels detinguts després dels disturbis de Sants


20/10/1999 - 12:03
BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

El Verds-Confederació Ecologista de Catalunya han demanat avui la "immediata" posada en llibertat dels 14 joves empresonats després dels disturbis provocats en el barri barceloní de Sants durant la manifestació anti-feixista del passat 12 d'octubre. Aquesta formació també sol·licita que es retirin els càrrecs d'associació il·lícita.

En un comunicat, Els Verds-CEC han considerat "desproporcionades" les mesures legals i la petició de penes per als joves detinguts.


Així mateix "alerten a la societat sobre què l'arbitrarietat de semblants mesures de càstig exemplar obren les portes a un estat policial indesitjable". Finalment, EL Verds-CEC també han demanat la dimissió de la delegada del Govern a Catalunya, Julia García-Valdecasas.INDIGNACIÓ DELS VERDS-CEC PELS ARTICLES DEL SR. XABIER BARRENA (EL PERIODICO) I DEL SR. QUIM MONZÓ (LA VANGUARDIA) DEL PASSAT DIA 13 REFERENTS ALS ACTES ORGANITZATS PER L’ENTITAT INDIGENISTA PROYECTO ÀGUILA

15 d'octubre de 1.999

Els Verds-CEC expresen la seva indignació per la publicació dels articles del Sr. Xabier Barrena en El Periodico de Catalunya i del Sr. Quim Monzó del passat dia 13 referents als actes organitzats per l’entitat indianista Proyecto Aguila.

Els Verds-CEC, independentment de la crítica que es pugui fer a la nostra organització, considerem que els articles publicats són un exemple d’una mala praxi professional i per aquest motiu demanem la rectificació pública dels seus continguts i l’acceptació de la responsabilitat dels perjudicis que aquests articles puguin produir.

Els Verds-CEC vam rebre una invitació de l’associació Proyecto Àguila per participar en passat dia 12 d’octubre en una acte de suport als pobles indígenes americans i en especial al poble maputxe. Com per sort o per disort estem en periode electoral, Els Verds-CEC vam decidir acudir només en una petita representació i sense cap tipus de distinctiu per no desviar l’autèntica identitat de l’acte: era un acte d’homenatge als pobles indígenes organitat per Proyecto Aguila i no un acte electoral dels Verds-CEC. No entenem que, a pesar d’haver informat d’això al Sr. Monzó i al Sr. Barrena, hagin transformat un senzill acte d’homenatge d’una associació cap els pobles que aquesta representa en un acte electoral fallit.

Però, no és això el que ens fa mal i el que autènticament ens indigna. Els que ens indigna és la ridiculització que han fet dels pobles indígenes. Ens indignen els comentaris sobre l’ús de la llengua catalana que fa el Sr. Barrena en el seu article, quan sabia perfectament que estava pactat que els representants dels pobles indígenes parlarien en maputxe i que van lamentar públicament haver de fer servir l’espanyol en la traducció i van demanar que Elisenda Forés i Maria Olivares fèssin la seva intervenció en català.  El que ens indigna és la falta d’un mínim respecte cap a pobles que segueixen patint dia a dia un colonialisme que els condeuix cap a l’extermini. El que ens indigna és que hagin posat en perill la llibertat i fins i tot la vida de les persones representants del poble maputxe que van venir expresament per difondre un missatge d’amistat i una demanda de suport. Ens indigna que no hagin explicat res d’això i que s’hagin limitat a ridiculitzar la policia secreta xilena, que vigilava constantment l’acte.

Per finalitzar aquest comunicat només volem fer una pregunta directa als Srs. Monzó i Barrena: que faran i com se sentiran si els representants maputxes són detinguts, torturats i fins i tot assassinats quan intentin tornar a les seves comunitats?. Volem una resposta!

A PESAR DEL QUE HAN PUBLICAT DIVERSOS MITJANS DE COMUNICACIÓ ELISENDA FORÈS NO VA ASSISTIR AL CAMP NOU

14 d'octubrede 1999

Ha estat una sorpresa pels Verds quan alguns mitjans d’informació asseguren avui que Elisenda Forès va asssitir al Camp Nou, a pesar que el gabinet de premsa de la nostra formació havia comunicat l’agenda del dia amb la suficient anticipació, on s’informava del debat organitzat per DEPANA amb la participació de la candidata.

Fins i tot, al matí havia declarat al mitjans de comunicació el següent: que tot i que m’agrada el futbol, especialment els Barça-Madrid, no assistiré aquesta nit a la llotja del Camp Nou, coherentment amb l'oposició dels Verds al Projecte Barcelona 2000, un projecte que considerem socialment insostenible  i en solidaritat als veïns que si oposen.

LA CANDIDATA VERDA ASSUMEIX LES REIVINDICACIONS DE LA COORDINADORA GAY-LESBIANA

14 d'octubre de 1.999

La candidata dels Verds, Elisenda Forès, s’ha reunit aquest matí amb representants de la coordinadora gai-lesbiana, en motiu de la convocatòria vota rosa autonòmiques 1999.

Amb absoluta sintonia amb aquest col·lectiu la candidata ha declarat: que els gais i les lesbianes encara no hagin assolit la totalitat dels drets legals és un simptoma clar de la insostenibilitat social que regna a Catalunya a les portes del segle XXI.

Elisenda Forès, creu necessària la creació d’una Direcció General de Drets Civils, depenent del Departament de Presidència per tal e garantir la transversalitat de les seves funcions i s’ha compromès a treballar des del primer dia per la normalització de l’homosexualitat, especialement en el reconeixement de les famílies homosexuals.

També s’ha compromés a defensar la realització de campanyes de prevenció i informació sobre la SIDA, especialment entre la joventut, augmentant la dotació econòmica de les partides pressupostàries destinades a subvencionar programes de prevenció de la SIDA incloent subvencions que abarateixin el preu dels preservatius.

Forès ha criticat que la darrera campanya de prevenció de la SIDA duta a terme per la Generalitat tinguès lloc fa sis anys, la qual cosa demostra l’escassa importància que té la prevenció per a la Generalitat.

Forès ha declarat que cal una manera de fer política diferent, que valori gais i lesbianes per la seva condició de persones i no per les seves pràctiques sexuals, i ha criticat obertament la concepció retrògada de CiU i del PP, que van impedir una redacció més humana de la Llei d’Unions Estables.

ELS VERDS RETEN HOMENATGE A LES VÍCTIMES DE L'ENERGIA NUCLEAR AMB UN ACTE REIVINDICATIU DAVANT LES CENTRALS NUCLEARS DE VANDELLÒS

13 d'octubre de 1.999

"L'energia nuclear mata" amb aquestes declaracions d'Elisenda Forés, candidata dels Verds.cec al Parlament de Catalunya va iniciar ahir al matí l'acte reivindicatiu davant les centrals nuclears de Vandellòs: més d'un centenar de creus de fusta es van clavar a la sorra de la platja de l'Almadrava, amb les centrals nuclears al fons. Elisenda Forés, que ha participat en aquest acte en companyia del cap de llista per Tarragona Joan Manel Olivella i el número dos d'aquesta llista, Josep Maria Gassó, va declarar que "és d'una irresponsabilitat ratllant amb el cinisme que  partits politics que han ostentat o ostenten el poder- referint-se a CIU, PP i PSOE- hagin permès i permetin que Catalunya sigui el país més nuclearitzat del món, a 10 anys de l'accident de la CN Vandellòs I, que tinguè lloc el 19 d'octubre de 1989".

Els Verds proposen l'elaboració immediata d'un pla energètic propi per a Catalunya, basat en centres de producció d'energia neta, solar i eòlica,  properes als llocs de consum, amb centrals tèrmiques de gas de cicle combinat com a pas transitòri i concertadament en els llocs on s'hagi d'emplaçar així com  la creació d'un gran parc eòlic en l'emplaçament que fins ara ha ocupat la CN Vandellòs I, com un homenatge a totes les víctimes de l'ús de l'energia nuclear en la seva vessant civil.  

En un altre ordre de qüestions, Elisenda Forès va declarar que tot i que li agrada el futbol, especialment els Barça-Madrid, no assistirà aquesta nit a la llotja del Camp Nou coherentment amb l'oposició dels Verds al Projecte Barcelona 2000, "un projecte que considerem socialment insostenible  i en solidaritat als veïns que si oposen.

ELS VERDS DENUNCIEN QUE EL VOT DELS VERDS-CEC ES SUMA MALINTENCIONADAMENT AL D’IC A LES ENQUESTES

10 d'octubre de 1999

Els Verds-CEC denuncien que per part d’alguns medis de comunicació s’ignora deliveradament que Els Verds-CEC ens presentem en aquestes eleccions amb la clara intenció de confondre l’electorat. Sabem de fonts fidedignes que en les enquestes pub licades es sumen “de facto” els vots dels Verds-CEC a Iniciativa per Catalunya per afavorir l’opció Maragall.

Fem una crida al votants ver a no deixar-se entabanar per la crida agònica d’en Ribó, que coneix perfectament aquesta suma i el percentatge de vot autènticament verd que contenen les enquestes. El programa d’Iniciativa no conté res de verd, per aquest motiu esperem que l’electorat no es deixarà enganyar.

Els Verds-CEC anunciem al Sr. Ribó que es posi en remull, doncs el dia 17 d’octubre, quan la ciutadania emetrà el seu vot per separat, doncs no tindrà cap mitjà informatiu que li sumi els vots verds als de la seva formació.

Elisenda Forés ha declarat: IC és com un residu radiactiu. Ja ha acabat la seva vida activa, és una opció cremada i sense espai polític; però continua contaminant l’opinió pública amb crides demagògiques a la ciutadania.  

ELS VERDS-CEC INDIGNATS PEL TRACTAMENT INFORMATIU QUE REP AQUESTA FORÇA POLÍTICA DE DIVERSOS MEDIS DE COMUNICACIÓ

26 de setembre de 1999

Els Verds-CEC fan arribar a tots els medis de comunicació la seva pel tractament informatiu que alguns d’ells tenen amb la nostra formació.

Elisenda Forés, núm. 1 de la nostra formació ha declarat: Els Verds considerem que la llibertat de premsa no és publicar el que es vulgui sinó el que realment succeeix, per aquest motiu no entenem que hi hagin medis de comunicació que silenciïn intencionadament el nostre missatge i que siguem la única força política amb representació parlamentària exclosa de qualsevol enquesta d’opinió, entrevista de ràdio o televisió, article de premsa,  i de qualsevol espai informatiu on la decisió de la nostra participació només depengui de la direcció del medi.

Alternativa Verda condemnada a pagar les costes del recurs que va presentar contra Els Verds

25 de setembre de 1999

El Jutjat Contenciós administratiu núm 4 de Barcelona, en data d'avui ha fallat a favor dels Verds en la demanda que aquesta escissió d'Iniciativa havia presentat contra el partit ecologista. El motiu ha estat la presentació d'un recurs que segons la resolució jurídica " Manté posicions totalment infundades" Segons els antecedents del fet, " la existència d'un previ pleit civil no guarda cap relació amb la proclamació de candidatures i candidats, que atenent-se al article 49 de la LOREG és el que procedia impugnar davant d'un jutjat". També afegeix " no té transcendència ni és rellevant i de cap manera podria significar que amb un altre partit polític distint del que va prendre els acords, se li denegui la possibilitat d'accedir a un procés electoral" Fins i tot afegeix " que el dret a accedir als tribunals, un dret fonamental, no pot suposar un abús del dret" motiu per el qual Alternativa Verda ha acabat per ser condemnada a pagar les costes.

La candidata dels Verds Elisenda Forés, ha valorat molt positivament aquesta resolució inapel·lable, donat que posa en el seu lloc quin paper juga cadascú en el marc de l'ecologisme polític.

En relació a les declaracions del candidat d'Alternativa Verda dutes a terme en el col·legi de periodistes de Tarragona, en que afirmaven impugnar la candidatura dels Verds en considerar que no es tractava d'una formació ecologista. Forés ha qualificat de "cinisme repugnant que un partit que s'ha inscrit en el registre de partits polítics fa dos mesos amb el nom d'una formació que es va integrar en els Verds-cec fa sis anys, i formada actualment per persones que  en les passades eleccions municipals i europees  van participar en les llistes d'IC, es vulgui ara  proclamar com l'única opció verda".

Elisenda Forés repta públicament Alternativa Verda a retirar-se i sumar els vots a l’única opció verda que té possibilitat d'obtenir representació parlamentària, tot recordant-los-hi que la majoria dels integrants de l'antiga Alternativa Verda són avui en els Verds-cec, per la qual cosa no tenen cap dret a dilapidar tot l'actiu polític que va representar aquesta formació de l'ecologisme polític a Catalunya, ni participar en una maniobra de confusió que únicament ells saben a qui pot beneficiar.

LA CONFEDERACIÓ D´ELS VERDS NO ES COORDINARÀ AMB INICIATIVA PER CATALUNYA

ELISENDA FORES  HA MANIFESTAT QUE RIBÓ HA PASSAT DE SER ECOSOCIALISTA A SER "L´ECO DELS SOCIALISTES" 

23 de setembre de 1999

Elisenda Fores cap de llista d´Els Verds ha manifestat que "Ribó fa demagogia i menteix quan diu que es coordinarà amb la Confederació d´Els Verds" i afegeix que "Aquesta es una decissió de la Mesa Confederal,  que no s´ha reunirà fins després de les eleccions catalanes del 17 d´octubre".

La Confederació només té representació Municipal a les Comunitats Autnnòmes de les Illes Balears, País Valencia, les Canaries i Catalunya, on obstentem entre d´altres representació a Barcelona, i  en Municipis com Palma de Mallorca i Conselleries Autonòmiques com la de Medi Ambient a les Illes Balears per Margarida Roselló i al Consell de Medi Ambient i Ordenació del Territori Joan Boades a Eivissa i Formentera.

És en aquest sentit que els Verds de les Illes, i els Verds del país Valencia que van estar presents a en el Primer acte de pre-campanya d´Els Verds a l´11 de setembre amb els Verds, vam anunciar la nostra coordinació  en propostes de treball en els diferents camps institucionals i socials.

Així com anunciem que en el sí de la confederació s´està debaten ampliament el paper de l´actual secretariat, que desde les passades eleccions Europees s´està extralimitant continuament de les seves funcions, actuant com a comparsa electoral de Iniciativa Per Catalunya, quan Ribó els hi ordenà, quant aquest membres del secretariat no representant a l´opció majoritaria de l´organització de la Confederació, en pes institucional i de militància com són el pol dels Països Catalans.

ELS VERDS FIXEN ELS EIXOS PRINCIPALS DEL PROGRAMA ELECTORAL 1999

18 de setembre de 1999

Aquest cap de setmana, Els Verds han celebrat una jornada de treball per definir els eixos principals del programa electoral amb el qual concorreran a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1999. Els eixos fonamentals del programa són:

SOSTENIBILITAT:

L’Agència Europea de Medi Ambient adverteix de tres problemes: les emissions de gasos d’efecte hivernacle, les substàncies químiques i els residus. És necessària ja una reforma ecològica de l’economia, preservar els recursos naturals, fer més amb menys i canviar la societat de consum per una societat de serveis. Els Verds proposen propostes innovadores amb sensatesa en els camps de la planificació energètica, la utilització dels recursos renovables i no renovables, un canvi en el sistema de producció que minimitzi la generació de residus i un reequilibri territorial entre els sectors productius

INNOVACIÓ:

Sense innover-se la societat encara estaria a les cavernes. Els Verds proposem el canvi basat en la innovació: suport decidit a les tecnologies apropiades que afavoreixin la sostenibilitat. Un Pla d’Investigació transversal que ha de prioritzar la recerca en la reforma ecològica.

DEMOCRÀCIA AMBIENTAL:

El dret a saber que hi ha a l’aire que respirem, a l’aigua i els aliments que ingerim, el dret i el deure a participar i coresponsabilitzar-se és recollit a la Declaració de Principis sobre Drets Humans i Medi Ambient de Nacions Unides aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya, a proposta d’Els Verds i moviments socials.

SOBERANIA:

Caminar cap una república catalana, una democràcia representativa més proporcional i una democràcia associativa, participativa i consultiva amb garanties individuals, ambientals i socials.

Reconeixement del dret d’autodeterminació. Modificació constitucional per l’establiment d’un estat confederal Administració única, compartida per consells consultius. Compliment immediat dels traspassos pendents de l’estat central a la Generalitat de Catalunya.

La jornada va comptar, entre d'altres,  amb la participació dels caps de llista de les quatre demarcacions. Elisenda Forés, cap de llista per Barcelona ha anunciat una campanya electoral basada en actes reivindicatius, una campanya on "es demostrarà que sense els Verds no hi haurà canvi, i que en aquestes eleccions l'únic aire nou el representarà la nostra formació, Els Verds,  els que podem plantar cara a les agressions mediambientals perquè aportem les alternatives creibles, aquells per als quals que el primer siguin les persones s'ha de demostrar no de paraula sinò deixant-les participar" parafrasejant els lemes d'altres formacions. Forés ha declarat que Catalunya és un país europeu, que no creu en models bipartidistes "a l'americana", i que així ho demostrarà mantenint la presència Verda al Parlament de Catalunya.

PER TERCERA VEGADA ENGUANY

Els Verds demanen que l’oli reciclat no sigui destinat a fer pinsos industrials

L’organització verda catalana demana que es prohibeixi que l’oli reciclat domèstic es destini a la fabricació de pinsos per bestiar i aliments per animals domèstics. La diputada verda Maria Olivares va preguntar L’ANY PASSAT al conseller del Medi Ambient la destinació final dels olis recollits i reciclats. Segons el conseller, el 66,5% del total de l’oli alimentari recollit l’any 1997 es va destinar a la fabricació de pinso per bestiar. Això comporta que un total de 2.365 tones de les 3.584 recollides l’any 1997 a Catalunya es van destinar a fer pinsos industrials, a banda de les importacions d’altres països europeus o la resta de l’estat espanyol.

En la contestació DE DESEMBRE DE 1998 a la diputada verda, Joan Ignasi Puigdollers afirma que "els olis d’alimentació segueixen un esquema diferenciat dels olis industrials, tant de recollida com de tractament".

Malgrat que Els Verds són uns ferms partidaris de la generalització de la recollida d’oli de restauració i l’oli domèstic alimentari, s’oposen a la destinació final com a ingredient de pinsos. Segons l’ecologista Jordi Bigues, "hi ha un risc evident que olis industrials i altres ingredients siguin barrejats per error, sense mala voluntat, amb l’oli domèstic destinat a ser reciclat. A més, l’oli alimentari reciclat és tòxic pel bestiar i un aliment inadequat. Així ho confirmen diferents estudis de tecnologia alimentària".

Basant-se en aquests informes, el projecte Residu Mínim promogut per ajuntaments i el Centre d’Ecologia i Projectes alternatius (Cepa) sols lliura l’oli recollit pels programes de recollida selectiva a una empresa autoritzada per la Junta de Residus que garanteix, per escrit, que amb ell no es fabriquen pinsos pel bestiar o els animals de companyia.

Informe toxicològic

Els Verds han fet públic un informe toxicològic de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de NOVEMBRE DE 1996 en el que conclou que l’ús d’aquests olis refregits "no és recomanable ni per l’alimentació animal ni, òbviament, pel consum humà". Ja fa dues setmanes, arran de l’aparició de les notícies de pinsos belgues enverinats, Els Verds van demanar, novament, que no s’utilitzi l’oli reciclat per alimentar el bestiar.

Davant la certesa que olis reciclats procedents d’altres països s’han incorporat a pinsos fabricats aquí, Els Verds demanen als consellers de Medi Ambient, Agricultura i Sanitat que compareixin al Parlament de Catalunya per donar explicacions de la destinació final dels olis reciclats i l’ús de despulles animals i residus d’escorxadors per alimentar herbívors i fabricar pinsos industrials.

Aquesta proposta de prohibició exigeix la creació d’una autoritat independent a la Unió Europea que garanteixi la qualitat dels aliments. Aquest organisme ja es va proposar arran de l’escàndol de les vaques boges i no s’ha constituït per pressió dels representants de la indústria alimentària. Segons Els Verds, un organisme d’aquestes característiques hauria d'incloure mecanismes de control, transparència i participació excepcionals donat el paper de còmplices que han tingut les diferents administracions.

Reunió al Parlament

Per promoure un front comú per la prohibició de l’ús d’olis reciclat en la confecció de pinsos industrials i que els consellers de Medi Ambient, Sanitat i Agricultura i Ramaderia donin informació al Parlament de Catalunya, ha tingut lloc una reunió el dimecres 23 de juny en la que han participat tècnics i representants de:

Unió de Pagesos, Xarxa de Consum Solidari, Cooperativa Germinal de consumidors de productes ecològics, Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius (Cepa), Associació de Mares i Pares per la Transformació Social, Apamats, Federació d’Associacions de Defensa dels drets de l’Animal (Fedan), Fons de Documentació del Medi Ambient i el Consum de Barcelona.

Per obtenir l’informe toxicològic i + informació: Jordi Bigues 93 205 43 48/ 608 909 699

EL VIII CONGRÉS DELS VERDS DE L’ESTAT ESPANYOL, REUNIT A MADRID AQUEST MATEIX CAP DE SETMANA NO RATIFICA EL PRE-ACORD PRÉS EL DIA 5 AMB CINC PARTITS POLÍTICS D’ESQUERRES D’ÀMBIT TERRITORIAL ENTRE ELS QUE ES TROBA IC

La confederació verda de l’estat espanyol considera innegociable que la capçalera d’una llista constituida pels Verds i altres organitzacions progressistes que volen sumar l’impuls ecopacifista de l’esquerra independent i transformadora, entre les que es troben Izquierda Andaluza, Chunta Aragonesista, Esquerda Galega i Iniciativa per Cataluya, sigui ocupada per una altre persona que no sigui el seu cap de llista Jordi Bigues, membre dels Verds.CEC. L’esmentat cap de llista fou presentat com a candidat a París, en el marc del segon Congrés dels Verds Europeus que tingué lloc en aquesta ciutat el passat cap de setmana, amb els candidats de la resta de països de la Unió Europea.

 

El Congrés dels Verds, celebrat aquest mateix cap de setmana a Madrid va decidir no ratificar el preacord de data 5 de març entre les cinc forces polítiques implicades, i impulsar una nova ronda de negociacions d’acord amb la resolució del Congrés.

 

Aquesta resolució comporta l’acceptació del candidat verd com a cap de llista de la coalició, l’acceptació del Programa de la Federació Europea de Partits Verds, i la denominació de la candidatura a tot l’estat espanyol com a Los Verdes – Izquierda de los Pueblos, que a Catalunya seria Els Verds més el nóm del partit polític d’esquerres que accepti coaligar-se en aquestes condicions, si s’escau. És considera innegociable que aquesta aposta política ha d’aportar un nou eurodiputat al grup verd europeu.

Per més informació:

Antoni Garcia: 610.39.71.81

Eli Forés: 609.22.07.61

7 de febrer de 1.999

SITUACIÓ ACTUAL D’ELS VERDS A CATALUNYA I A L’ESTAT

Juliol 1998

Després del que ha anat succeint durant els darrers mesos, és necessari fer un resum de la situació als diferents àmbits, així com situar en el temps les properes reunions que han d’acabar de definir la situació final.

A NIVELL ESTATAL ...

Les dues confederacions existents (Los Verdes, membres de la Federació Europea de Partits Verds i de la que formen part Els Verds de Catalunya, i la Unió Confederal Verda, de la que formen part Els Verds – CEC), s’han posat d’acord en fusionar ambdues confederacions en una sola. A la pràctica, això significa la reintegració d’Els Verds-CEC i de Los Verdes de Andalucía dins Los Verdes.

Aquesta fusió, es produirà dins el congrés que s’ha de celebrar els dies 19 i 20 de setembre a Sevilla, on a més de materialitzar-se la unió, es debatrà diferents ponències sobre les properes eleccions europees del any vinent. Aquestes ponències ja s’estan treballant conjuntament i garantirà una candidatura única a les europees.

A NIVELL CATALÀ ...

Des de l’assemblea celebrada per Els Verds-CEC el passat més de Març, s’han produït diverses situacions.

D’una banda, Els Verds de Catalunya hem decidit anar integrant-nos dins Els Verds-CEC. El resultat de l’Assemblea d’Els Verds-CEC ha permès que les relacions entre ambdues organitzacions hagin millorat notablement, i per tant, anar fent camí conjunt per aconseguir uns verds a Catalunya on tots ens hi podem sentir comodes.

D’altre banda, "els perdedors" de l’assemblea (Pep Puig, Joan Oms, ..), han decidit no acceptar el resultat de l’assemblea, i han legalitzat un nou partit verd (Opció Verda – Els Verds) amb el que intenten seguir negociant amb IC les "seves cadires". De fet, IC està recolzant clarament aquesta opció, el que ha portat a Els Verds – CEC a plantejar-se clarament el trencament dels acords de coalició amb IC pel imcompliment dels mateixos que està fent IC. Aquest trencament pot produir-se definitivament al Consell Confederal del proper 5 de setembre, i per tant engegar una nova etapa d’Els Verds a partir de l’Assemblea General a celebrar-se a la tardor.

 

COMUNICAT SOBRE L'ASSEMBLEA D'ELS VERDS-CEC

26 de marc de 1.998

 

La comissió promotora d’Els Verds de Catalunya celebra i valora positivament el resultat de la darrera Assemblea del partit polític "Els Verds - Confederació Ecologista de Catalunya".

Amb l’esperit que vàrem engegar el nostre procés constituent, tenim la clara convicció de la necessitat que, a Catalunya, existeixi un espai polític verd independent que faci canviar la direcció de les decisions polítiques (en mans dels miops partits polítics tradicionals) envers un més gran respecte al medi natural, una més amplia justícia social i una democràcia més real i participada.

Sens dubte, el resultat de l’assemblea d’Els Verds-CEC, permet pensar que ajudarà a obrir-se aquest nou espai, on amb el necessari respecte a la pluralitat vagin consolidant-se les idees i les polítiques verdes a Catalunya.

Aprofundint en l’estratègia que va aprovar-se al darrer congrés de la confederació d’Els Verds de l’estat espanyol celebrat a València l’any passat, el treball conjunt cara a les eleccions europees de l’any vinent han de permetre i donar consistència al nostre treball en comú.

Com a representants de la comissió promotora d’Els Verds de Catalunya,

Josep Ligero, Santi Casas, Jordi Bigues, Rafa Bernabé, Manel Casas.

 

 

 

Per a qualsevol consulta o comentari sobre aquesta Web envieu un correu al nostre Webmaster. Darrera modificació: 18/03/00