Comunicats
Principal

 

27/05/99 - Volem espais electorals a la "web" muncipal

19/05/99 - Que Royés aprovi per decret el camp de golf és una acció clarament antidemocràtica.

12/05/99 - Els Verds proposem a la resta de partits reduir a una tercera part la publicitat estàtica durant la campanya electoral

15/04/99 - Els Verds de Terrassa preparen les municipals i escollen la candidatura

08/03/99 - El Congrés estatal no ratifica el pre-acord amb IC per les europees.

03/03/99 - Els Verds de Terrassa al Congrés estatal.

20/02/99 - Engegem la nostra Web

Els Verds de Terrassa volem espais electorals a la "web" municipal

Hem sol·licitat a la Junta Electoral que consideri la "web" municipal com a mitjà de comunicació de titularitat pública i que insti a l’ajuntament a distribuir-hi espai entre les candidatures

Còpia del document presentat:

A LA JUNTA ELECTORAL DE ZONA DE TERRASSA

Segons consta als articles 60 a 67 de la LOREG, durant la campanya electoral s’haurà de realitzar una distribució justa dels mitjans de comunicació de titularitat pública.

L’Ajuntament de Terrassa disposa d’una pàgina a Internet (www.terrassa.org) que ha de considerar-se com un mitjà de comunicació de titularitat pública a la nostra ciutat. En les darreres setmanes, el govern municipal ha anat anunciant a la "web" les diferents inauguracions que ha realitzat d’obres públics, sent en conseqüència d’us comú per a informar a la ciutadania dels temes d’interès.

Es per això que, com a representant de la candidatura ELS VERDS - CEC a la circumscripció de Terrassa, sol·licito a la Junta Electoral de Zona que insti al govern municipal a distribuir l’espai adequat a la "web" entre les diferents candidatures presents a aquestes eleccions municipals, incloent en aquest espai la llista de candidats i candidates, els anagrames i els enllaços a les "webs" pròpies de cada candidatura.

Que Royes aprovi per decret el camp de golf,és una acció clarament antidemocràtica

Ens sembla sospitós l’interès personal de l’alcalde en el tema

 Tot just quan comença a obrir-se el debat a la ciutat sobra la necessitat del camp de golf, i força persones i entitats han demostrat el seu rebuig, s’accelerà de forma incomprensible el projecte.

D’una banda, els promotors, enlloc de presentar un informe d’impacte ambiental en condicions, com marca la llei i de justificar la necessitat del projecte per la ciutat, presenten una enquesta tendenciosa per demostrar que la ciutadania l’accepta de bon grat.

D’altre, l’alcalde amenaça en aprovar el projecte inicialment per decret, robant a la ciutadania l’imprescindible debat i informació que un projecte d’aquestes característiques requereix.

Cal reflexionar sobre quins deuen ser els veritables motius per aquesta inexplicable acceleració, a menys d’un mes d’unes eleccions municipals que han de decidir el nou govern de la ciutat.

Ja al projecte del golf 91, l’alcalde va mostrar un estrany interès personal en el tema. Va arribar a desqualificar públicament a aquells que ens hi oposàvem i criticàrem la seva dèria per tramitar-lo per via d’urgència. Desprès d’un llarg camí judicial, aquell pla especial (avui encara al Tribunal Suprem), no va arribar-se a executar donat que el promotor no va refiar-se del resultat judicial. Al setembre del 96, l’ajuntament demanava a la Comissió d’Urbanisme de Barcelona la suspensió del pla especial.

Han estat diverses les vegades en que el govern de la ciutat ha tingut una actitud absolutament antidemocràtica i els tribunals no l'hi han donat la raó. Tan sols cal recordar el que va passar amb la variant de la N-150. Tot tipus d’insults van haver d’escoltar els veïns fins que els tribunals han dit que l’obra és il·legal.

D’altre banda, amb l’aprovació per decret, l’alcalde fa un clar favor al seu soci de govern (IC), ja que no els obliga a votar a favor en el ple. Desprès, si les urnes fan que tornin a governar junts, IC sempre podrà dir que ha aconseguit millorar el projecte inicial (quatre arbres més per aquí, quatre més per enllà, …).

Que pot esperar-se d'un alcalde que diu coses com que "si fos ric, pagaria per ser alcalde"?. És que tot es pot comprar, inclus la voluntat popular?. Amb el temps s’ha demostrat que l’única via per parlar amb ell és la judicial. Els Verds seguirem amb molta cura tot el projecte, i no dubtarem en utilitzar-la quan així ho creguem convenient.

19 de maig de 1.999

Els Verds de Terrassa proposem a la resta de partits reduir a una tercera part la publicitat estàtica durant la campanya electoral

Els Verds de Terrassa som conscients del malbaratament de recursos i l’alt nivell de contaminació visual que significa una campanya electoral. La ciutadania en general viu les campanyes electorals amb desencís donat que la publicitat estàtica tan sols serveix per a repetir eternament candidats i eslògans més enllà de continguts.

D’altra banda, avui ningú pot defensar seriosament que seixanta cartells iguals i seguits penjats de les faroles d’una de les nostres avingudes permet un millor resultat electoral que vint. Es a dir, no penjant més cartells s’aconsegueixen més vots.

És per això que Els Verds fem les següents propostes a la resta de partits polítics que concorren a les eleccions municipals del 13 de juny:

  1. Reduir de forma generalitzada la publicitat estàtica (cartells i pancartes) de la campanya electoral a una tercera part de l’habitual.
  2. Definir zones i distribuir plafons per tots els barris per a que de forma equilibrada els diferents partits puguem publicar les nostres propostes i convocatòries d’actes.

Creiem sincerament que aquestes son propostes coherents que tots els partits podem recolzar, i que per tant hauríem d’intentar consensuar. Per això us demanem que debatiu el tema i podem tractar el tema a la reunió oficial de campanya i de distribució d’espais electorals.

12 de maig de 1.999

Els Verds de Terrassa, reunits en assemblea el 15 de abril de 1999 al nostre local, hem pres els següents acords:

  1. Ser presents a les properes eleccions municipals de Terrassa amb candidatura pròpia, reprenent el camí engegat l’any 91 per aconseguir transformar la nostra ciutat en una ciutat justa, participativa, solidària i sostenible, tot deixant-la en bones condicions a les properes generacions.
  2. La candidatura serà col·lectiva i paritària home-dona amb una capçalera de quatre persones. En cas d’aconseguir representació al consistori, els i les membres de la capçalera rotaran en el càrrec per a que tots i totes hi siguin presents al llarg de la legislatura. Les persones que encapçalaran la candidatura son:
Santi Casas. 31 anys. Fundador d’Els Verds de Terrassa. Membre de la capçalera no proclamada l’any 95. Objector de consciència "plantat" i absolt. Tècnic de sistemes informàtics.
Francesc Josep Suárez. 38 anys. Fundador d’Els Verds de Terrassa. Membre de la capçalera no proclamada l’any 95. Artesà.
Núria Pérez. 33 anys. Fundadora d’Els Verds de Terrassa. Número dos a la llista d’Els Verds l’any 91. Psicòloga infantil.
Argimiro Cuadrado. 39 anys. Fundador d'Els Verds de Terrassa. Treballador social.

Els darrers llocs de la candidatura estaran ocupats pels anteriors caps de llista de l’any 91 (Antoni Fauquet), i de la candidatura no proclamada del 95, Teresa Flix.

  1. Convocar els dies 24 i 25, diferents actes per a celebrar el nostre 10è aniversari a la ciutat.

Per a comentar-vos aquests i d’altres temes que varen decidir-se a l’assemblea, us convoquem a una roda de premsa el proper dimecres 21 d’abril a les vuit del vespre al nostre local (C/ Major de Sant Pere, 36 baixos).

El VIII Congrés d'Els Verds de l'estat espanyol, reunit a Madrid aquest mateix cap de setmana, no ratifica el pre-acord prés el dia 5 amb cinc partits polítics d'esquerres d'àmbit territorial, entre els que es troba IC

La confederació verda de l’estat espanyol considera innegociable que la capçalera d’una llista constituïda pels Verds i altres organitzacions progressistes que volen sumar l’impuls ecopacifista de l’esquerra independent i transformadora, entre les que es troben Izquierda Andaluza, Chunta Aragonesista, Esquerda Galega i Iniciativa per Cataluya, sigui ocupada per una altre persona que no sigui el seu cap de llista Jordi Bigues, membre dels Verds-CEC. L’esmentat cap de llista fou presentat com a candidat a París, en el marc del segon Congrés dels Verds Europeus que tingué lloc en aquesta ciutat els dies 26 i 27 de febrer, amb els candidats de la resta de països de la Unió Europea.

El Congrés dels Verds, celebrat aquest mateix cap de setmana a Madrid va decidir no ratificar el preacord de data 5 de març entre les cinc forces polítiques implicades, i impulsar una nova ronda de negociacions d’acord amb la resolució del Congrés.

Aquesta resolució comporta l’acceptació del candidat verd com a cap de llista de la coalició, l’acceptació del Programa de la Federació Europea de Partits Verds, i la denominació de la candidatura a tot l’estat espanyol com a Los Verdes – Izquierda de los Pueblos. És considera innegociable que aquesta aposta política ha d’aportar un nou eurodiputat al grup verd europeu.

Al Congrés varen participar com a membres de la delegació catalana els terrassencs Santi i Manel Casas. A la Mesa Confederal posterior al Congrés va procedir-se a renovar alguns càrrecs del Secretariat, i en Manel Casas continua com a Secretari Confederal d’Organització. A més, en Manel Casas va ser anomenat membre de la nova comissió negociadora de la coalició.

8 de març de 1.999

Congrés Estatal per les Europees

Els Verds de Terrassa hi som presents amb dos delegats

El proper dissabte 6 de març Els Verds de l’estat celebrem a Madrid el nostre VIII Congrés. Aquest congrés acabarà de definir l’estratègia de la confederació d’Els Verds de l’estat front les properes eleccions europees. Aquesta estratègica, coordinada amb la Federació Europea de Partits Verds (EFGP) i amb una forta implicació i suport per part seva, ha de permetre l’emergència del moviment verd a l’estat, tot aconseguint la presència dels nostres eurodiputats i eurodiputades al Parlament Europeu, i superant definitivament l’excepcionalitat que representa l’estat espanyol dins una Europa on Els Verds, mica en mica, han anat agafant més presència i rellevància en la seva vida política i social.

Avui, Els verds estem actius a més de trenta estats europeus, amb desenes de milers de representants locals i amb més de dos-cents membres als parlaments estatals. Ministres verds participen als governs de set països europeus.

Al Parlament Europeu, 30 diputats verds de nou països han estat treballant per a aplicar principis verds a la Unió Europea. Un èxit a les eleccions europees d’enguany faria possible que Els Verds treballem més eficaçment per construir una veritable "Europa dels ciutadans".

El Congrés, a més, ha de ratificar el manifest programàtic que sota el títol de "Enverdir Europa, més urgent que mai", va estar aprovat el passat cap de setmana al Congrés de la EFGP celebrat a París el cap de setmana passat.

Dins la delegació catalana, dos membres d’Els Verds de Terrassa (en Santi Casas i en Manel Casas), defensaran la necessitat d’aclarir el panorama verd a l’estat, enterbolit per les permanents interferències que diferents partits de l’esquerra tradicional fan al moviment verd. En aquest sentit, tot i acceptar la presència de partits d’esquerra d’àmbit autonòmic dins la candidatura d’Els Verds al Parlament Europeu, exigirem que aquesta presència serveixi per a enfortir Els Verds, i que aquests partits respectin clarament la nostra identitat i independència.

Amb la presència de verds terrassencs a aquest Congrés, l’assemblea d’Els Verds de Terrassa demostra una vegada més la seva implicació en la construcció d’un referent tant català com estatal verd i independent.

3 de març de 1.999

Els Verds de Terrassa engeguem la nostra Web

Des del mes de febrer, Els Verds de Terrassa hem posat en marxa la nostra Web local. La nostra adreça web és: http://www.elsverds.org/terrassa.

Aquesta Web, col·locada dins el domini general d’Els Verds (www.elsverds.org), està allotjada a Pangea, servidor català que fonamenta la seva tasca en qüestions de cooperació i desenvolupament.

La intenció de la posada en marxa, és la seva utilització com a eina bàsica de comunicació amb els nostres militants, simpatitzants i qualsevol persona o entitat que vulgui saber de nosaltres.

Així, la web serà actualitzada periòdicament (un cop cada quinze dies com a mínim), on a més de la informació més estàtica que anem publicant (programes …), hi publicarem els comunicats de premsa, o qualsevol informació de les accions que anem realitzant.

A més, fins les eleccions del mes de juny, anirem actualitzant setmanalment la llista de persones que donin suport a la candidatura d’Els Verds de Terrassa, i es podrà fins i tot, donar suport directament des de la Web.

Si voleu obtenir més informació, podeu posar-vos en contacte amb el Santi Casas (93 783 00 68 / scasas@ctv.es)

20 de febrer de 1.999