Pudor  a cadàver

La coneguda dita “A río revuelto, ganancia de pirañas” no té una versió catalana tan expressiva. Diu el diccionari de frases fetes que en català equival a “En temps de belluga, campi qui puga”.A l’hora d’explicar què vol dir aquesta dita, el diccionari Espasa es refereix a “aquellas personas que sacan partido de los males ajenos”. Com es pot veure, està parlant dels pescadors (que no pecadors) d’en Mito i en Saura.

L’arrossegat del Mito era el dissabte 8 a Barcelona. Per qui no tingui la sort de conèixer-lo, era el segon de la llista del Guti a les eleccions europees, capità de Los Lentejeros que segueixen controlant el Secretariat de la Mesa Confederal de Los Verdes. Va participar a una conferència de premsa convidat per IC i, amb en Saura, van anunciar que “havien entrat a la confederació ecologista”. Així ho explica EL PERIÓDICO de Catalunya, el diumenge 9 de gener en un breu. De quina confederació parlen? Tant se val, el cas és sortir als diaris i no entra al cap de ningú que en Saura envií una rectificació.

Com són mentiders de mena, Mito i Emilio Tucci, alies amb que és conegut en Saura a IC, fan aquest anunci a les portes de les primàries per elegir el candidat que encapçalarà la llista d’ICBergs a les eleccions generals. Segons les enquestes i els resultats electorals de les autonòmiques, ho tenen molt magre. Quan tot estava cuinat, o més aviat refregit, surt un candidat alternatiu, en Pere Camps, que planta cara a la manca d’il.lusió i empenta de la direcció d’IC. Ningú no sap si en Pere Camps aconseguirà que hi hagi unes “primàries” com Déu mana, però en tot cas en Saura ho té molt malament. Si no hi ha primàries els cercles immediats quedaran destrempats. Si n’hi ha molta gent veurà que el mort reviscola però per guarir-se necessita un medicament diferent al purgant Ribó i Guti associats. En Pere Camps diu que té el pegament per refer la unitat de l’esquerra dels socialistes i que l’il.lusió és la fórmula magistral per sortir elegit. Tan de bo. 

En Mito, malgrat el seu vestit blanc, fa pudor a morge. No parlem per parlar. Hi ha precedents com quan, per exemple, va demanar el vot per Balanzat en les primàries eivissenques, per no citar quan va tenir la patilla de saltar-se per la torera els acords d’unitat del congrés verd de Sevilla (R.I.P.). El seu suport  a Balanzat va ser decisiu per aconseguir que Buades guanyés de carrer. I és que hi ha gent que quan es fica, fica la pota. I això no deixa de ser una putada.  

9 de gener de 2000
 
Guillem Brown
guillembrown@hotmail.com