Comunicats

Enrera Principal

17-1-00 - La 6ena Assemblea Ordinària d'Els Verds a nivell nacional, s'ha tancat aquest cap de setmana a Les Franqueses amb un aprofundiment en el debat intern, i refermant la clara tendència de creixement que el moviment verd te a Catalunya.

28-12-99 - L'assemblea general que en la seva segona part s'ha de celebrar a Les Franqueses del Vallès el proper 15 de gener, ja té lloc i agenda definides.

13-12-99 - La VI Assemblea d'Els Verds aprova donar suport a l'acció popular en el judici contra els responsables de la central nuclear Vandellòs I

29-11-99 - Ja està definida la seu i l'agenda de les sessions de desembre.

10-11-99 - Granollers i Les Franqueses seran les seus de la 6a Assemblea General Ordinària dels Verds

LA 6ena ASSEMBLEA ORDINÀRIA D´ELS VERDS A NIVELL NACIONAL S’HA TANCAT AQUEST CAP DE SETMANA A LES FRANQUESES AMB UN APROFUNDIMENT EN EL DEBAT INTERN I REFERMANT LA CLARA TENDÈNCIA DE CREIXEMENT QUE EL MOVIMENT VERD TÉ A CATALUNYA.

L’ASSEMBLEA GENERAL VA ESCOLLIR UNA CAPÇALERA COMPARTIDA PER 4 MEMBRES A LES ELECCIONS GENERALS PER LA CIRCUMSCRIPCIÓ DE BARCELONA.

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Les Franqueses del Vallès la 2ona part de la 6ena assemblea d’Els Verds, sota el títol “Els Verds anem a +”(Els Verds anem a més). En aquesta 2ona part s’han debatut diferents documents, entre ells, el mes important “Cap l’estratègia de la sostenibilitat”.

Així mateix en aquesta 6ena assemblea General s’ha acceptat la renuncia com a candidat a les eleccions Generals de Manel Casas per motius professionals. Tanmateix s’ha escollit la nova candidatura d’Els Verds a les eleccions generals. A Barcelona s’ha fet una candidatura  que té una capçalera compartida de 4 membres. Aquesta capçalera estarà formada per José Ligero (Assemblea de Granollers), Roser Veciana (Regidora de l’Ajuntament de Barcelona, membre de l’Assemblea Barcelona),  Francesc Anguera (Assemblea de Santa Perpetua) i Lourdes Pallàs (Assemblea de l’Hospitalet). A Tarragona s’ha decidit que el cap de llista sigui Eloi Nolla de l’Assemblea de l’Ametlla de Mar. A Girona Jordi Bigues membre de l’Assemblea de Barcelona i conegut periodista especialitzat en temes socials i d’ecologisme. A Lleida queda pendent la confirmació de la llista en una  propera reunió de les Assemblees de  les comarques de Lleida que és farà en els propers dies.

Aquesta Assemblea també ha aprovat diverses propostes de resolució, entre  les quals Els Verds donen suport a la plataforma en contra del projecte Barça 2000, recolzament a la coordinadora ciutadana pro trasllat de l'Aeroport de Sabadell. Els Verds a mes ens comprometem a continuar la lluita en contra de la construcció del 4art Cinturó i la construcció de nous camps de golf com el de Can Rosanes a La Garriga.

També s’aprova la presentació d’al·legacions al Pla Especial i a l’estudi d’impacte ambiental que s’ha dut a terme per l’ampliació de l’espai esquiable de Baqueira-Bonaigua a la Val d’Aran.

Salut i ecologia.

Assemblees Granollers i Les Franqueses del Vallès.

L’ASSEMBLEA GENERAL QUE EN LA SEVA SEGONA PART S’HA DE CELEBRAR A LES FRANQUESES DEL VALLÈS EL PROPER 15 DE GENER DEL 2000 JA TÉ LLOC I AGENDA DEFINIDES

La segona part de l’assemblea general ordinària d’Els Verds CEC que és celebrarà a Les Franqueses de Vallès el proper 15 de gener es farà a la sala de cultura Can Ganduxer a Corró d’Avall i  l’agenda és la que hi ha al full adjunt.

També dir-vos que a la pàgina web del congrés, (www.elsverds.org/congres), podeu trobar tota la informació necessària com: els documents aprovats a la primera part, les ponències, l’agenda, etc., amb mes detall. A més aquesta pàgina s’anirà actualitzant amb les esmenes i les resolucions que es prendran al final del congrés.

Per qualsevol cosa no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

Assemblees de Granollers i Les Franqueses del Vallès
Ferran Gontán Ferrer.
C/ Sant Josep de Calassanç 65-69
Tel. 93 846 71 84  607 11 11 83
Fax. 607 51 81 74
Correu elec.  ferrangontan@airtel.net

LA VI ASSEMBLEA D'ELS VERDS APROVA DONAR SUPORT A L'ACCIÓ POPULAR EN EL JUDICI CONTRA ELS RESPONSABLES DE LA CENTRAL NUCLEAR VANDELLÒS I

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la VI Assemblea general d'Els Verds (CEC), a Granollers, on sota el títol "Els Verds anem a +" s'ha aprovat per un 96% dels vots emesos , el document d'estratègia política que marca les directrius per als propers anys. Al Congrés hi han assistit un total de 200 persones representatives de tots els àmbits territorial, entre els quals es trobaren una significativa representació de les Terres de l'Ebre, que ha aconseguit aprovar el 100% de les esmenes presentades, la majoria de las quals destinades a refermar el projecte autònom dels verds, i la màxima representació de la militància de base.

En el decurs d'aquesta assemblea, en la que s'ha escollit el cap de llista per a les properes eleccions generals, en la persona de Manel Casas, fundador dels Verds, s'ha produït l'aprovació de diverses propostes de resolució, entre les quals es troba el suport dels Verds a l'acusació popular en el judici contra els responsables de la Central Nuclear Vandellòs I, que tindrà lloc el propers mes de gener del 2000.

Recordem que després de 10 anys de l'accident, aquest proper mes de gener tindrà lloc a Tarragona el judici contra els responsables de la central nuclear Vandellòs I, exercida actualment per la fiscalia i l'advocat ecopacifista Marc Viader, que va participar en el procés fundacional dels Verds de l'Ametlla de Mar, i que va fou  present en l'Assemblea General dels Verds.cec per tal de presentar la proposta, que va ser  aprovada per unanimitat i sense cap vot en contra o abstenció.

En un altre ordre de coses, els Verds de l'Ametlla han presentat al Parlament de Catalunya, mitjançant el diputat d'ERC Josep Bargalló, tot un seguit de preguntes per escrit al Govern de la Generalitat, per tal que expliqui quants cops s'ha reunit el Comitè de seguiment del desmantellament de la Central Nuclear Vandellò I, si aquest fòrum es continuarà reunint un cop acabi la segona fase del desmantellament, actualment regida per ENRESA, i si després dels 25 anys de latència s'incorporaran residus procedents d'altres centrals nuclears, donat que en el decurs de les jornades del desè aniversari de l'accident de la CN Vandellòs I, l'actual responsable de l'emplaçament, Jose Ramón Armada, va assegurar que durant els propers 25 anys no es dipositarien en l'emplaçament cap residu nuclear procedent d'altres emplaçaments nuclears, sense aclarir que passaria després.

L’ASSEMBLEA GENERAL QUE EN LA SEVA PRIMERA PART S’HA DE CELEBRAR A GRANOLLERS ELS PROPERS 11 i 12 DE DESEMBRE JA TÉ LLOC I AGENDA DEFINIDES

La primera part de l’assemblea general ordinària d’Els Verds CEC que és celebrarà a Granollers els propers 11 i 12 de desembre es farà a la sala Francesc Tarafa (antiga biblioteca) i  l’agenda és la aquesta.

També dir-vos que a la pàgina web del congrés, (www.elsverds.org/congres), podeu trobar tota la informació necessària com: les ponències, l’agenda, etc., amb mes detall. A més aquesta pàgina s’anirà actualitzant amb les esmenes i les resolucions que es prendran al final del congrés.

Per qualsevol cosa no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

Assemblea de Granollers
Ferran Gontán Ferrer.
C/ Sant Josep de Calassanç 65-69
Tel. 93 846 71 84  607 11 11 83
Fax. 607 51 81 74
Correu elec.  ferrangontan@airtel.net

GRANOLLERS I LES FRANQUESES SERAN LES SEUS DE LA 6a ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DELS VERDS. L’ULTIMA DEL MIL·LENI

El Consell Confederal d’Els Verds CEC reunit el passat cap de setmana a la ciutat de Lleida, ha decidit que la seva 6ena Assemblea General és celebrarà en dues parts (Estratègia Política i Organització).

La primera part es farà a Granollers els propers 11 i 12 de desembre de 1999 i la segona part es farà a Les Franqueses de Vallès el 15 i 16 de gener del 2000.

A la primera part és tractarà l’estratègia política de l’organització de cara als propers anys, per consolidar i fer avançar un projecte verd autònom a Catalunya. 

La segona part de l’Assemblea General es definirà la reforma dels Estatuts, per fer d’Els Verds una organització, plural, oberta, amb l’objectiu d’incorporar persones i col·lectius independents, ciutadans i ecologistes en el projecte verd. Així com la definició de les llistes electorals de les eleccions Generals al Parlament Espanyol

També comunicar-vos que per qualsevol consulta o dubte us adreceu al portaveu per la premsa de les Assemblees que organitzen el congrés en Ferran Gontán Ferrer.

Ferran Gontán Ferrer.

Tel. 93 846 71 84  607 11 11 83

Fax. 607 51 81 74

Correu elec.  ferrangontan@airtel.net

Per a qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb el nostre WebMaster.
Última modificació: 18/01/00.